Neusopener techniek in 6 stappen

Datum: 13-03-2020


Neusopener techniek in 6 stappen

De neus is een krachtig wapen tegen virale indringers. Zeker als het gaat om virale indringers met een voorkeur voor de longen helpt je neus graag. Door je neus ademen is dus heel verstandig en gezond als het gaat om virussen en bacillen af te weren. 

 

Het neusslijmvlies filtert de lucht. Het doorgeslikte slijm komt in de maag, waar bacillen door maagzuur niet kunnen overleven. Daarnaast maakt de neus stikstofoxide aan, wat je immuunsysteem helpt bij het aanpakken van ontstekingen. Via neusademhaling komt stikstofoxide in je longen, waar het ontstekingsremmend werkt.


Kortom: gebruik uitsluitend je neus voor je ademhaling. Dat betekent zowel in- als uitademen via je neus!

 

Tijdens de groepscursussen hoor ik vaak dat door de neus ademen niet lukt, omdat de neus verstopt zit. Echter, als je overstapt op neusademhaling, zul je merken dat je neus minder snel verstopt raakt of zelfs helemaal vrij blijft. Bij ademen door de neus bouw je koolzuurgas (CO2) op. Koolzuurgas is een belangrijk gas dat invloed heeft op veel fysiologische processen in je lichaam. In de neus zorgt het ervoor dat luchtwegspiertjes zich ontspannen.

 

Is je neus wel verstopt, gebruik dan eerst de 'neusopener techniek'. Deze techniek komt uit de Buteyko ademtherapie. Hierdoor bouw je extra CO2 op en kun je weer ademhalen door je neus. Als je dat vervolgens blijft doen, blijft je neus open en kun je dus weer vrij ademen.

 

Neusopener techniek in 6 stappen

Stap 1:

 

Adem rustig in en uit

(zo veel mogelijk door je neus)

Stap 2:

 

Sluit je neus na een uitademing

en hou de adem in

Stap 3:

 

 

Schud je hoofd zachtjes op en

neer en heen en weer waarbij de

schouders iets meebewegen

Stap 4:

 

Houd vol tot je aandrang voelt

om weer te ademen

Stap 5:

 

Ga daarna door met een rustige

kleine kalme ademhaling 

Stap 6:

 

 

Herhaal dit enkele keren (met

tussenpozen van 30 sec.) totdat

het voldoende effect heeft

 

Wil je meer weten over neusademhaling, neem dan gerust contact met me op. 

 

 

Tijdens de groepstraining leer ik je meer over de voordelen van neusademhaling. In 5 lessen van 1,5 uur leer ik je technieken die je in je dagelijks leven kan toepassen. Neusademhaling is namelijk niet alleen zinvol om virussen en bacteriën te weren, maar ook om beter te leren omgaan met stress en drukte in je dagelijkse leven.

Ik ontmoet je graag. Kijk hier voor meer informatie.

Instagram
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Deze website maakt gebruik van cookies.