Verbonden ademsessie

Klik als je meer wilt weten over 

 

Gedachten, gebeurtenissen, gevoelens en emoties hebben invloed op je lijf en daarmee ook op je ademhaling. Lange periodes van bijvoorbeeld stress, verdriet, frustratie, pijn, etc. kunnen leiden tot spanning in je lijf. Deze situaties veranderen ook je ademhaling en hebben op den duur een minder optimale ademhaling tot gevolg. Minder goed ademen kan zomaar leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Klachten die je in 1e instantie niet relateert aan de ademhaling.

 

kom-in-beweging-en-investeer-in-jezelf--2-_2.jpg

Waarom een ademsessie?

Om tot een gezonde natuurlijke ademhaling te komen, zijn er tal van oefeningen die je kunt doen: adembewustwording, leren wat een juiste adembeweging is, etc.. Een gezonde ademhaling aanleren is natuurlijk heel waardevol en belangrijk, maar soms is er meer nodig: dat noemen we proceswerk. Dan zetten we de adem in als tool, waarbij je uit je hoofd komt en het lichaam haar werk mag doen.

 

Bij proceswerk zetten we de bewust verbonden ademhaling in. Een techniek waarbij je, door in een bepaald ritme actief te blijven ademen, in een flow komt. Opgeslagen emotionele en fysieke spanning op alle lagen kan losgelaten worden. Het mooie daaraan is dat je adem zelf het werk doet. Tijdens een ademsessie faciliteer ik jouw ademhaling en begeleid ik je. Met je hoofd hoef je het niet te begrijpen. Je hoeft alleen maar te ademen!

 

Hoe ziet een ademsessie eruit?

Een afspraak duurt 90 minuten tot 2 uur.

Aan het begin bespreken we jouw klachten en wensen en bepalen we een persoonlijke intentie. Een intentie waarmee jij de ademsessie in gaat: Wat mag het ademen je opleveren, wat is jouw verlangen?

Tijdens het actieve deel ga je bewust verbonden ademen, waarbij je comfortabel op een matras ligt. Ik begeleid je om je lijf zoveel mogelijk te laten ontspannen, ontspanning toe te laten en faciliteer je adempatroon. We gaan op zoek naar meer ademruimte.

Bewust verbonden ademen is best hard werken. Je lijf laat spanning los, waarbij emoties kunnen loskomen. Het actieve ademen wordt daarom gevolgd door een moment van rust en diepe ontspanning.

 

"Je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt !"

Effect van ademruimte

  • Uit je hoofd, bij je gevoel komen
  • Gevoel van stress vermindert direct
  • Diepe ontspanning ervaren
  • Energie stroomt weer
  • Emoties krijgen ruimte ipv wegstoppen
  • Helderheid en inzichten ervaren
  • Onrust of angst vermindert
  • Zelfvertrouwen vergroot
  • Diepere laag in jezelf ontdekken
  • Lekkerder in je vel zitten

Resultaat

Door de combinatie van bewust verbonden ademen en het stimuleren van drukpunten, onstaat er letterlijk meer ademruimte en daardoor minder spanning. Energie kan weer gaan stromen. Blokkades, oftewel opgeslagen spanning door stress, emoties, pijn, vermoeidheid, etc., worden doorbroken. Je kunt weer vrij ademen, voelt je meer ontspannen, hebt meer energie en staat meer in verbinding met jezelf, zodat jij het beste uit jezelf kan halen.

Het mooie van ademen is: je doet het helemaal zelf, hebt 't altijd bij je en is nog gratis ook ♥.


kom-in-beweging-en-investeer-in-jezelf--2-_2.jpg

 

  

Het aantal sessies dat nodig is om jouw gewenste resultaat te bereiken is per persoon verschillend. Met een enkele sessie kun je ervaren wat verbonden ademen voor je doet. Een kennismaking, zeg maar. Daarnaast kan een enkele sessie goed worden ingezet als een soort onderhoud.

 

Mensen beginnen doorgaans met zo'n 3 tot 5 sessies, verspreid over een aantal weken. Tussen onze afspraken door krijg je oefeningen om met je proces en adempatroon verder te gaan.

Ademsessie      €144 
 
3x ademsessie      €422
 
5x ademsessie      €666 
 

Ademcirkel

Tijdens een ademcirkel adem je in een groep van maximaal 3 personen. Op die manier kan ik voldoende aandacht besteden aan elke deelnemer en zorgen voor een veilige omgeving. 

 

Ademen in een groep is een laagdrempelige manier om kennis te maken met bewust verbonden ademen. Samen ademen versterkt de energie tijdens een sesie. Voor mensen die al ervaring hebben met ademwerk is het een fijne manier om de positieve effecten van een ademsessie te onderhouden.

 

We doen samen een volledige sessie. Je wordt begeleid om je ademhaling te ‘openen’, zodat je spanning kunt loslaten, inzichten krijgt en je bewust wordt van wat je nodig hebt.

 

Klik hier voor data van de komende ademcirkels.

 

 

Wil je komen ademen met een eigen groep van 3 personen, neem dan contact met me op.

 

 

Instagram
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Deze website maakt gebruik van cookies.