Lang leve de herfstdip

Datum: 05-10-2019


Lang leve de herfstdip

Geniet jij van de herfst of ben je gevoelig voor een herfstdip?

 

De herfst is begonnen! Buiten kleurt langzaam alles in prachtige kleuren. En hoewel de zon zo nu en dan schijnt, kun je ook zomaar tegen een nat pak aanlopen. Geniet jij daarvan? Of is de herfst voor jou een lastige periode?

 

Ben jij iemand die het lastig vindt dat er in de herfst minder licht is, de dagen korter worden, de lucht grijzer is, de zon minder schijnt, het vaker regent en het kouder wordt. Ben je daardoor sneller moe en heb je minder energie? Zou je het liefst onder een deken kruipen om er in het voorjaar weer onder vandaan te komen? Je bent echt de enige niet. En het kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

 

Herken jij je hierin? Dat is fijn, want dat betekent dat je er wat aan kunt doen. Maar dat is niet altijd gemakkelijk en vraagt discipline, inzet en eigen initiatief.

 

Ik wil je helpen met praktische tips om een herfstdip tegen te gaan:

4263211151.jpgGa naar buiten, ook al is het minder mooi weer. Het daglicht zal je helpen je beter te voelen.
Beweeg voldoende. Kom een aantal keer per week flink in beweging waarbij je hartslag omhoog gaat. Het liefst doe je dat buiten, zodat je direct zonlicht (daglicht) meepakt.
Zorg goed voor jezelf. Eet gezond, veel fruit en groente en niet te veel zoetigheid. Zorg voor voldoende vitamine B12 en D.
Onderhoud sociale contacten. Het geeft je de nodige afleiding en misschien is het fijn als je tijdens een goed gesprek je hart kunt luchten.
Beperk de tijd die je besteed aan schermen en social media. Ongemerkt slokt het je op en laat je je in de maling nemen door alle blije verhalen. De echte wereld ziet er vaak anders uit.
Ga samen op pad. Als je met iemand afspreekt, is het makkelijker om de deur uit te gaan en de verleiding op de bank te blijven hangen minder groot.
 

Bovendien, “Na regen komt zonneschijn!” Dat is misschien makkelijk gezegd, maar heel erg waar. Probeer in je achterhoofd te houden dat na de herfst- (en winter)dip de voorjaarsvreugde vanzelf weer komt. En het is helemaal niet erg om af en toe toe te geven aan een lummeldag bij de warme kachel. Gun jezelf zo’n dag! Zolang je niet in je bubbel blijft hangen kan dat heerlijk zijn.

img_20191003_123725.jpg

Lukt het je nu niet om deze periode goed door te komen, dan nodig ik je van harte uit om met mij mee te gaan. Samen is immers makkelijker dan alleen. Ik kan je leren een positieve draai te geven aan jouw herfst. Samen doen we oefeningen, in de buitenlucht, zodat jij met positieve energie thuis komt. Bovendien leer ik je de oefeningen toe te passen in je dagelijkse leven, zodat je alleen verder kunt.

 

Op naar een kleurige herfst, een frisse winter, een vrolijk voorjaar en een zonnige zomer!

Instagram
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Deze website maakt gebruik van cookies.